Elguia del desfiladero

http://www.wikio.es


Miquel López.

En una Amèrica salvatge es desenvolupa una batalla entre el amor i l’odi que canviarà el destí d’un home, i el futur d’una nació. La historia comença amb un nen víking, únic supervivent d’un naufragi, després d’una incursió per part del seu clan nòrdic, que va saquejà un poblat de la costa americana en busca de esclaus. Tot i la seva rossa cabellera i estrany idioma el noi de 10 anys es adoptat pels indis ‘wampanoag’ locals, que seran els qui el crien per que es converteixi en un astut caçador y guerrer.

Basada en parts iguals en la popular pel·lícula noruega Pathfinder, el guía del desfiladero i en els còmics homònims de ‘Darkhorse’, el realitzador d’origen alemà Marcus Nispel dona el salt a la gran pantalla amb El guía del desfiladero. El film, ambientat en Nord Amèrica uns cinc segles abans de l’arribada de Colon, recull els enfrontaments entre els natius i unes hordes víkings arribades des de la vella Europa. El jove actor neozelandès Karl Urban, protagonista de cintes como Doom, El mito de Bourne o Las crónicas de Riddick. Juntament am ell completen el repartiment de la cinta Moon Bloodgood (El chico de tu vida), Clancy Brown (The Guardian), Russell Jeans (Pocahontas) y Jay Tavare (Cold Mountain).

Encara que està històricament demostrat que els cascos víkings no lluïen banyes, els productors de la pel·lícula van decidir ficar-hi de totes maneres per fer als víkings encara més terrorífics per l’audiència.